Mitt första manus heter “Skogens Hjärta.”
Det är detta jag nu håller på och skickat in till förlagen.

När man sänder in ett manus vill förlagen att man ska skicka med ett litet följebrev där man kort beskriver handlingen i boken. Ungefär som baksidetexten på en pocket. 🙂

Följande är en ett utdrag ur mitt följebrev:

Skogens Hjärta

Det är februari 1809 och Erik, en stallpojke från Stockholm, tvingas fly från sitt hem till Kilsbergen utanför Örebro. Han är jagad. Han vet inte av vem, men han anar varför. Han hamnar som lärling hos Agathon Kloo, kyrkoherde i det lilla brukssamhället Barkhammar. Där får han flera nya vänner, inte alla är mänskliga.

Där bor också Hanna, vars far, mot hennes vilja tänker gifta bort henne med en äldre man. Men hon söker sin frihet, medveten om att priset kan bli mycket högt. Saker och ting går snett för Erik redan från första dagen. Det finns varelser i skogen. Vissa är vänligt inställda. Andra verkar bära på ett dödligt hat för människor i allmänhet, och mot Erik i synnerhet.

Makter från ett mörkt, forntida norden har vaknat och sträcker sig åter över världen. Snart är Erik och Hanna indragna i ett spel de inte riktigt förstår, men desperat måste vinna.

Skogens Hjärta är första delen i en tänkt serie som utspelar sig mellan 1809 och
1815 i ett alternativt Sverige. På kontinenten rasar de Napoleanska krigen.
Sverige har precis förlorat Finland till ryssarna och själva fosterlandets jord är
hotad. Kungen avsätts och anarki hotar. Allt sker så som vi kan läsa i våra
historieböcker, men med en viktig skillnad. Den gamla svenska folktron är på
riktigt! I skogen döljer sig älvor, troll och trädkvinnor..