Fick ännu ett refuseringsbrev idag.

Det är en märklig känsla.

Åh ena sidan så var det ingen överraskning. De hade inte hört av sig, veckorna hade börjat dra iväg, så det var ändå på sätt och vis väntat.

Ändå hade jag hoppats så mycket. Att kanske var det just det här förlaget som ville ge min bok en chans.

Det såg ju så bra ut!

Men det var inte så det skulle bli. Inte denna gång.

Att bli refuserad upprepade gånger är lite som att bli skuren gång på gång. Det är som att dö en död av tusen små nålstick. För någonstans har man ändå lagt så mycket av sig själv i sitt verk. Någonstans är det där manuset ett litet kärleksbarn, och då gör det ont när någon annan inte tycker att det är värt att satsa på.

Samtidigt är jag inte sådan att jag hänger upp mitt självförtroende eller självkänsla på en sådan sak. Egentligen tar jag det inte personligt. Jag förstår att det handlar om riskbedömning och bizniz för förlagsmänniskorna. Men lik förbannat gör det ont.

Får se vad som blir mitt nästa drag. Jag har fått svar nu från nästan alla förlag jag sänt in till. Samtidigt finns det några kvar att testa på min lista.

Skam den som ger sig!
/Oskar